אולם לחינה בנתניה – לפני החתונה ישנו מנהג בעדות המזרח לערוך את טקס החינה. בדרך כלל אופי האירוע הוא יותר אינטימי ומשפחתי לרבות חברים טובים ולכן האירוע הוא מצומצם יותר מאירוע חתונה. לכן, חשוב לבחור בקפידה אולם מתאים, שיענה על הצרכים של אופי האירוע ובנוסף יכיר את טקס החינה יספק חוויה אותנטית ואיכותית.
שמחפשים מקום לחינה, הזוגות בודקים מספר משתנים שהם מבחינתם החשובים ביותר בבחירת האולם. מיקום נוח, שיהיו דרכי גישה נוחות למקום, חנייה בשפע, תעודת כשרות ורישיון עסק למקום. קולינריה ובגדול את איכות המנות ובעיקר את ניסיון אולם האירועים באירועים מסוג חינה (מרוקאית – תימנית).
טקס החינה המרוקאי נחשב לטקס שהוא בלתי נפרד מאירוע החתונה ובהתאם לכך הוא מושקע לא פחות, גם אם בכיוון אחר. אולם לחינות שמכבד את עצמו יודע כיצד ליצור אולם לחינה מרוקאית, לפרטי פרטים: השטיחים המרוקאים, כלי ההגשה המסורתיים, וכמובן האוכל המרוקאי, כשהדגש האו על המתוקים המרוקאים המפורסמים.
טקס חינה תימנית הוא חגיגה לעיניים וללב, ומדובר, בלי ספק בטקס מרשים וייחודי לעדה, וכולל תלבושות ייחודיות ומרהיבות, בעיקר לחתן ולכלה, שאותן הם מחליפים לאחר הטקס הרשמי למשהו נוח יותר, תכשיטים מהפנטים ואוכל תימני מסורתי. אמנם, הטקסים של היום שונים לחלוטין מטקסי החינה שנערכו בעבר לחוד לנשים ולגברים, אך הטקס והערב כולו עדיין מרשים ושמח, ומי שלא ראה אורחים ממוצא אשכנזי מנסים להצטרף לריקוד תימני ותיפוף, לא ראה שמחת חינה מימיו.
באירוע חינה חשוב שתהיה פינה או רחבה די גדולה שימוקמו בה ספסלים וכסאות צבעוניים, בדרך כלל בגווני אדום, כסף או זהב. החתן והכלה והמשפחה הקרובה ישבו במקומות הללו לטקס. בחינה בשרון תעמוד במרכז האירוע הקערה ובה החינה שתימרח לאחר מכן על ידיהם של האורחים.
כמו כן, לא פחות חשוב שיהיה מקום או חדר אשר בו יתלבשו החתן והכלה. במהלך האירוע הם נוהגים להחליף בגדים כמה וכמה פעמים, הכלה מחדשת את האיפור ואת התסרוקת שלה ולכן חייב להיות מקום המרוחק מעיני הקהל ששם אפשר להתלבש בחופשיות.